FACET W KUCHNI
  • > Home
  • > ZUPY
    • > BARSZCZ UKRAIŃSKI
    • > KISZENIE ŻURKU
    • > ZUPA BRUKWIOWA
    • > ZUPA MEKSYKANSKA
    • > ZALEWAJKA
    • > ZUPA GRZYBOWA
  • > MIĘSA
    • > BITKI
    • > BURITO
    • > CEVAPCICI
    • > FASOLKA PO BRETOŃSKU
    • > HAMBURGERY
    • > KOTLETY DO HAMBURGERÓW
    • > KOTLETY MIELONE
    • > KOTLETY SCHABOWE
    • > KOTLETY SCHABOWE Z ANANASEM I SEREM
    • > KOTLETY Z POLĘDWICY WIEPRZOWEJ
    • > KURCZAK MUSZTADOWO-MIODOWY
    • > PIERSI Z KURCZAKA Z POMIDORAMI I GRZYBAMI
    • > POLĘDWICZKI W PIWIE
  • > BEZ MIĘSA
    • > BUŁKI DO HAMBURGERÓW
  • > DODATKI
    • > GUACAMOLE
    • > MIZERIA
  • > DESERY
    • > CZEKOLADOWIEC
    • > HERBATNIKI
    • > PLACEK Z GRUSZKAMI
    • > PLACEK Z JABŁKAMI
    • > PLACEK ZE ŚLIWKAMI
    • > TORT ORZECHOWY
    • > TIRAMISU
  • > NAPOJE
  • > PRZETWORY
    • > OGÓRKI MAŁOSOLNE
    • > DŻEM TRUSKAWKOWY
    • > DŻEM TRUSKAWKOWY Z WANILIĄ
    • > DŻEM TRUSKAWKOWY Z CYNAMONEM
    • > ŚLIWKI W OCCIE
  • > SPRZĘT
  • > Kontakt

Wspierają nas:

MIZERIA

 

Składniki:

1 ogórek

100 ml śmietany 18%

1 łyżeczka oleju lub oliwy

0,25 łyżeczki cukru

0,25 łyżeczki soku z cytryny

0,25 łyżeczki soli

0,25 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego

 

Wykonanie:

  1. Ogórka umyć i obrać. Pokroić w talarki 1-2 mm grubości.
  2. Pozostałe składniki wymieszać.
  3. Pokrojony ogórek zalać śmietaną z przyprawami

 © FACET-W-KUCHNI 2013. Wszystkie prawa zastrzeżone.